Кралска Бегония с цвят на случаен принцип / Begonia corallina /

СНИМКИТЕ НА РАСТЕНИЕТО СА ИЛЮСТРАТИВНИ!

Кралска Бегония с цвят на случаен принцип / Begonia corallina /

Артикулен номер #2287
Стойност: 19.99 лв.
Спестявате: 10.00 лв.
9.99 лв.
Закупени: 879
ОСТАВАТ: 43
Добавете в количката за 9.99 лв.
Ограничена оферта

ОСТАВА

ЦВЕТА НА РАСТЕНИЕТО СЕ ИЗБИРА НА СЛУЧАЕН ПРИНЦИП!

Температура: Умерена, температура не по –висока от 20°С е неблагоприятна за тези бегонии. Зимната температура е около 17-18°С, но не малко от 15°С.
 
Светлина: ярко осветление със задължителна защита от преките слънчеви лъчи в горещите дни. По време на цъфтеж  трябва да имат достатъчно пространство, да не са скупчени и не си пречат. За запазване на правилният им растеж е желателно да се завъртат саксиите.
 
Поливане: през пролетта и лятото се полива обилно, но без да се залива. Не обичат застоялата вода, както и пресъхването. Водата трябва да бъде мека, престояла. Грудковите саксийни растения през зимата не се поливат, пазят се в суха  торфена почва.
 
Влажност на въздуха: бегониите обичат  високата влажност на въздуха. Необходимо е периодично оросяване, можете да сложите саксиите на подложки с мокър торф или мъх.
 
Пресаждане: рано през пролетта грудките се садят в свежа почва. Коренищните бегонии се пресаждат по необходимост, когато саксията стане малка. Почвата трябва да е хранителна –прегоряла тор, листна и хумус с добавена немного хвойнова и речен пясък.
При това, почвата се насипва не до края на саксията за  да има место за израстването на допълнителните корени и тогава да се засипят с почва. Растенията се слагат на слънчеви прозорци и те бързо се покриват с млади листа а след около 40-50 дни се появяват пъпките и цветовете.
 
Торене: декоративно цъфтящите бегонии е полезно да се подхранят от момента на формиране на пъпките с течна ,комплексна тор за цъфтящи растения веднъж на 2 седмици.
 
Размножаване: Размножават се със стъблени резници и семена, те освен това  се размножават като се разделят грудките или се разрежат наполовина, така че всяка част да има коренчета. Срязаните грудки се посипват с въглен или сяра. Грудките се садят така,че връхчетата да са над почвата.

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една общакошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на goldenplants.bg

Други продукти
Последно разгледани продукти
© 2015-2017. goldenplants.bg. All Rights Reserved