Лимон /Citrus Limon/

Снимката е илюстративна и показва как би изглеждало вашето растение от положените необходими грижи!

  • КатегорияЕкзотични
  • Наземна частЦитрусово дърво
  • Височина до6 м.
  • РастежУмерен
  • ТемператураМинималната температура понася до -3° C
  • Слънце/сянкаСлънце
  • ЦъфтежЛято
  • ПоливанеЛимоните трябва да се поливат постоянно от пролетта до есента. Абсолютно не се препоръчва използването на чиния под саксията за събиране на вода

Лимон /Citrus Limon/

Артикулен номер #1588
Стойност: 50.00 лв.
Спестявате: 20.01 лв.
29.99 лв.
Закупени: 5507
ОСТАВАТ: 10
Добавете в количката за 29.99 лв.
Ограничена оферта

ОСТАВА
Размер в момента: 100-150 см.
 
Дървото лимон има неправилна форма и може да достигне до 6 метра височина. Листата са с малки жлези, пълни с етерично масло. Ако се втрива в действителност, те освобождават приятен аромат. Клоните могат да бъдат повече или по-малко трънливи и с цветя, вариращи от бяло до розово, и са много ароматни.
 
ОТГЛЕЖДАНЕ
Абсолютно не се препоръчва използването на чиния под саксията за събиране на вода. Минималната температура понася до -3° C, като трябва да се поддържа за кратко време, за да се избегне увреждане. Да се избягват пластмасови саксии и да се предпочитат градински саксии от камък или глина, така,че растението да не страда от липсата на въздух в корените. Позиционирането на растението трябва да е на слънчево,но и в същото време защитено от въздушни течения. Да се избягва места вътре в жилището прекомерно топли и позиционирането на саксията близо до входни врати или радиатори. Вашето лимоново дърво трябва да бъде на гарантирано излагане на слънчева светлина в продължение на най-малко 4-6 часа на ден, особено през лятото.
 
ПРЕСАЖДАНЕ
Пресаждане се извършва на всеки две години по време на растежа,като размерът на саксията се увеличава постепенно с по 2-3 см в диаметър.
Идеалното време да се пресаждат е ранна пролет, с особено внимание към месец март.
Прехвърляне на растенията отвън навътре, или обратно, в зависимост от сезона, трябва да бъде направено постепенно.
 
ПОЧВА
Лимонът обича почви, богати и дълбоки, идеалния състав на почвата е: 10% глина, 20% тиня, 20% фин пясък и 50% едър пясък.
Много важно е да се създаде дренажен слой на дъното от керамзит,чакъл, или пемза. Отворите за източване на водата трябва винаги да са свободни и трябва да се покрият с парчета преди да продължите с другите материали. 
 
ПОЛИВАНЕ
Лимоните трябва да се поливат постоянно от пролетта до есента. Добре е да се използва само дъждовна вода или, най-малкото, се оставя да престои няколко часа, така че да се освободи хлорът.
 
ТОРЕНЕ
От март до септември с гранулирана нпк тор за цитрусови,овощни дървета или подходяща оборска тор
 
РЕЗИТБА
Пристъпва се към края на зимата, когато сме сигурни, че дори последните студове са отминали. Трябва да изберете три или четири клона с еднаква сила които отиват в различни посоки. Те ще продължат да бъдат основни през цялата вегетация и ще се намалят, за да се стимулира производството на вторични клони. Това ще доведе до голямо количество листа,цветове и ще се увеличи съответно повърхността изложена на слънце. Разбира се в същото време ще се наложи да почистите мъртвите части, повредени, отслабнали, преплитащи се и тези които сочат към земята.

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една общакошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на goldenplants.bg

Други продукти
Последно разгледани продукти
© 2015-2022. goldenplants.bg. All Rights Reserved