Лоза сорт Мерло - средно зреещ в контейнер

Окапващо

РАСТЕНИЯТА СЕ ПРЕДЛАГАТ ЗАСАДЕНИ В КОНТЕЙНЕР.

Подложка: Американска дива лоза - SO4 selection openheim

Отглеждане:

Температурен обхват:

Лозата се развива в страни с ясно изразена смяна на сезоните. Расте и се развива през пролетта и лятото до късна есен, но ѝ трябва относително студено време, за да бъде в зимен покой. Най-благоприятна температура за лозата е 25-30°С. Температури над посочените започват да се отразяват зле, а от 40-42°С могат да причинят изгаряне на листата и зърната. При ниски температури лозата издържа до -17°С.

Напояване
Лозата развива дълбоки корени и черпи вода от долните слоеве на почвата. Тя не се нуждае от прекалено напояване, но водата ѝ е изключително важна. Трябва да се внимава обаче да не се прекалява с влагата, защото тя не би имала хубав ефект върху лозата. Недостигът на влага също се отразява твърде неблагоприятно, защото корените снабдяват растението с необходимите му хранителни вещества, когато са разтворени във вода. Най-голяма нужда от вода лозата изпитва по време на усиления растеж до след прецъфтяването, когато зърната започнат да наедряват. 
 
Местоположение
Мястото на лозата трябва да бъде съобразено най-вече с подпочвените води. Тя не понася плитките подпочвени води. Излишната влага в дълбоките почвени пластове потиска растежа на корените, дори може да причини загниването им.
 
Въздух:
Въздушната влажност е от голямо значение. Когато въздухът е сух, устицата по листата се затварят, за да намалят изпарението. Това затруднява фотосинтезата и се поличава по-нисък добив и по-дребно грозде. От друга страна високата въздушна влажност е условие за развитието на маната и другите гъбни болести. Честите превалявания по време на цъфтежа пречат на нормалното оплождане и подпомагат изресяването. Ранните есенни валежи пък пречат за узряването, гроздето остава воднисто и с ниска захарност. 
 
Почва
Лозата е растение с дълбоко развита коренова система. Подходяща е за засаждане на склонове със слабо плодородни почви. В прекрасни лозови масиви, могат да се превърнат много пустеещи земи например.
 
Подрязване
За разлика от повечето други растения, при отглеждането на лозата резитбата е абсолютно задължителна. Оставена без човешка намеса лозата създава гъста мрежа от пръчки, които се оплитат една в друга.
Плодовете на лозата са разположени на леторасли, покарали от пъпки, разположени върху миналогодишни пръчки. Това значи, че всяка година плодните звена се отдалечават все повече и повече от основата на растението. За да се избегнат тези нежелани последици, човека посредством резитби и подпорни конструкции е създал следните няколко вида формировки на лозата: чашовидна, Гюйо, Мозер, Омбрела, асмовидна и др.
 
Видове резитби при лозата:
- Зимна
- Късна
- Смесена
- Пролетна
  • Категория
  • Наземна частняма
  • Височина доняма
  • Растежняма
  • Температураняма
  • Слънце/сянканяма
  • Цъфтежняма
  • Поливаненяма

Лоза сорт Мерло - средно зреещ в контейнер

Артикулен номер #1941
Стойност: 29.00 лв.
Спестявате: 14.01 лв.
14.99 лв.
Закупени: 556
ОСТАВАТ: 40
Добавете в количката за 14.99 лв.
Ограничена оферта

ОСТАВА
Мерло представлява високо ценен винен сорт грозде, който дава вина с наситен червен цвят. Питиета от него са се отличават още с плътност, балансиран вкус и отбран букет. Родината на Мерло е Франция. Явява се един от най-отглежданите сортове в областите Сент Емилйон и Померол. Освен във Франция тази култура може да се срещне още в Италия, САЩ, Молдова, Чили, Австралия и др. Макар и по-малко насаждения се срещат и в Мексико, Аржентина, Нова Зеландия, Канада и Китай. Мерло се отглежда и у нас в южния лозарски район.
 
Сортът Мерло се характеризира със средно големи листа, които са изрязани и петделни. Те са обагрени в тъмнозелено и са покрити с мъх. Гроздът пи този сорт е със средни размери. Зърната са дребни и оцветени в тъмносиньо. Месото е сочно. Покрито е от средно дебела, но пък жилава, ципа.
 
Мерло е сорт, който зрее сравнително късно. При него гроздоберът обикновено настъпва през последните дни на месец септември. Това е сорт, който се счита за плодовит. За отглеждането на сорта се употребяват стъблени формировки. От една лоза се получават около пет килограма. Културата е чувствителна към мана, но пък сивото гниене често не успява да засегне гроздовете. Иначе сортът понякога не успява да се справи с твърде ниските температури през зимните месеци. Районите с прекалено високи температури също не са подходящи за тази разновидност, тъй като при подобни обстоятелства плодовете узряват по-бързо и качеството не е същото.

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една общакошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на goldenplants.bg

Други продукти
Последно разгледани продукти
© 2015-2017. goldenplants.bg. All Rights Reserved