Лоза сорт Врачански мискет - бял винен сорт - средно зреещ

Окапващо

РАСТЕНИЯ СЕ ПРЕДЛАГАТ НА ГОЛ КОРЕН И Е НЕОБХОДИМО ДА БЪДАТ ЗАСАДЕНИ ВЕДНАГА ИЛИ ПРАВИЛНО СЪХРАНЕНИ!

Подложка: Американска дива лоза - SO4 selection openheim

Отглеждане:

Температурен обхват:

Лозата се развива в страни с ясно изразена смяна на сезоните. Расте и се развива през пролетта и лятото до късна есен, но ѝ трябва относително студено време, за да бъде в зимен покой. Най-благоприятна температура за лозата е 25-30°С. Температури над посочените започват да се отразяват зле, а от 40-42°С могат да причинят изгаряне на листата и зърната. При ниски температури лозата издържа до -17°С.

Напояване
Лозата развива дълбоки корени и черпи вода от долните слоеве на почвата. Тя не се нуждае от прекалено напояване, но водата ѝ е изключително важна. Трябва да се внимава обаче да не се прекалява с влагата, защото тя не би имала хубав ефект върху лозата. Недостигът на влага също се отразява твърде неблагоприятно, защото корените снабдяват растението с необходимите му хранителни вещества, когато са разтворени във вода. Най-голяма нужда от вода лозата изпитва по време на усиления растеж до след прецъфтяването, когато зърната започнат да наедряват. 
 
Местоположение
Мястото на лозата трябва да бъде съобразено най-вече с подпочвените води. Тя не понася плитките подпочвени води. Излишната влага в дълбоките почвени пластове потиска растежа на корените, дори може да причини загниването им.
 
Въздух:
Въздушната влажност е от голямо значение. Когато въздухът е сух, устицата по листата се затварят, за да намалят изпарението. Това затруднява фотосинтезата и се поличава по-нисък добив и по-дребно грозде. От друга страна високата въздушна влажност е условие за развитието на маната и другите гъбни болести. Честите превалявания по време на цъфтежа пречат на нормалното оплождане и подпомагат изресяването. Ранните есенни валежи пък пречат за узряването, гроздето остава воднисто и с ниска захарност. 
 
Почва
Лозата е растение с дълбоко развита коренова система. Подходяща е за засаждане на склонове със слабо плодородни почви. В прекрасни лозови масиви, могат да се превърнат много пустеещи земи например.
 
Подрязване
За разлика от повечето други растения, при отглеждането на лозата резитбата е абсолютно задължителна. Оставена без човешка намеса лозата създава гъста мрежа от пръчки, които се оплитат една в друга.
Плодовете на лозата са разположени на леторасли, покарали от пъпки, разположени върху миналогодишни пръчки. Това значи, че всяка година плодните звена се отдалечават все повече и повече от основата на растението. За да се избегнат тези нежелани последици, човека посредством резитби и подпорни конструкции е създал следните няколко вида формировки на лозата: чашовидна, Гюйо, Мозер, Омбрела, асмовидна и др.
 
Видове резитби при лозата:
- Зимна
- Късна
- Смесена
- Пролетна

Лоза сорт Врачански мискет - бял винен сорт - средно зреещ

Артикулен номер #2604
9.99 лв.
Закупени: 7417
ОСТАВАТ: 27
Добавете в количката за 9.99 лв.
Ограничена оферта

ОСТАВА

При поръчка над 60 лв получавате напълно безплатно соларна лампа на стойност 14.99 лв!

Очаквана доставка 30.10.2022
Лоза Врачански мискет е бял винен сорт грозде, с местен произход и разпространение основно в Северозападна България.
 
Ботаническо описание:
Лист - предимно голям, петделен, по-широк отколкото дълъг, дебел, слабо нарязан, мрежесто набръчкан, а отдолу гол и слабо четинест. Горните странични врязове са плитки до средно дълбоки, отворени, лировидни, с почти успоредни страни. Долните странични врязове са плитки във формата на остър ъгъл. Опашният вряз е отворен, сводест.
 
Грозд - средно голям (11.6/8.4 cm), коничен, с крило, полусбит, с тегло от 118 - 156 g.
 
Зърно - средно едро (13.2/15.3 mm), овално, с голямо плоско бодленце, с тегло от 2.3 до 2.5 g. Кожица - дебела, жилава, зеленикаво-жълта, със загар, с обилен восъчен налеп, с дребни редки точици.
 
Агробиологична характеристика:
Мискет врачански е среднозреещ бял винен сорт. Гроздето му узрява през втората половина на септември. Лозите са със умерен растеж, средна родовитост и добив. Не е склонен към изресяване и милерандаж. Чувствителен е на мана и оидиум. Гроздето е практическо устойчиво на сиво гниене. Лозите са силно чувствителни на засушаване и ниски зимни температури. Поради ниската студоустойчивост се препоръчва да се отглеждат приземно при формировка Гюйо. Сорт Мискет врачански се развива и плододава добре, присаден на подложките Шасла х Берландиери 41Б, Берландиери х Рипария Кобер 5ББ и Берландиери х Рипария СО4.
 
Технологична характеристика:
Гроздето на сорт Мискет врачански натрупва достатъчно захари – 21-24 % при сравнително ниска титруема киселинност – 4.6-5.8 g/dm3. Подходящ е за производство на бели вина, а само в отделни години за висококачествени десертни вина.

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една общакошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на goldenplants.bg

Други продукти
Последно разгледани продукти
© 2015-2022. goldenplants.bg. All Rights Reserved