Жълт бор / Pinus ponderosa /

  • Категория
  • Наземна частИглолистни
  • Височина до25-60м
  • РастежУмерен
  • ТемператураСтудоустойчиво
  • Слънце/сянкаСлънце / Частична сянка / Сянка
  • Цъфтеж-
  • ПоливанеУмерено поливане

Жълт бор / Pinus ponderosa /

Артикулен номер #2049
Стойност: 14.99 лв.
Спестявате: 7.00 лв.
7.99 лв.
Закупени: 825
ОСТАВАТ: 37
Добавете в количката за 7.99 лв.
Ограничена оферта

ОСТАВА
Жълтият бор, подобно на останалите борове, принадлежи към семейство борови - Pinaceae. Това еднодомно дърво идва от западните райони на Северна Америка и рядко се среща в дивата природа в Полша. Калифорнийският бор и борът на Джефри също са родом от Америка. Латинското му име е Pinus ponderosa.
 
В естествени условия това дърво расте до 60 м височина, но в Полша само до 25 м. Короната му е гъста и конична, както в случая с калифорнийски бор и бор Джефри. С възрастта става по-нередовен. Стъблата на дървото са дебели, зелени и гладки, а кората е тъмна и набраздена.
 
Иглите, както е при много други борове, дори китайски бор, са събрани по двойки. Те са дълги от 12 до 25 см, дебели и тъмнозелени. Характерни са червено-кафяви или светлокафяви конуси, дълги до 15 см. Те са яйцевидни, няколко на брой или растат поотделно. Когато узреят, шишарките падат. Ако търсите повече вдъхновение, разгледайте и статиите за иглолистни дървета, събрани тук .
 
Pinus ponderosa е дърво, което не изисква високи изисквания към почвата. Може да се справи дори със сухи, песъчливи, алкални и скалисти почви. Дълбоките, добре дренирани и умерено влажни почви ще бъдат много по-добри.
 
Най-добрите места за отглеждане на тези борове (сортове) са топли и слънчеви места. Това е светлолюбиво растение. Удивително удобство за производителя е фактът, че Pinus ponderosa е устойчив на студове, болести, замърсяване на въздуха, а също така понася добре периодичните засушавания. Не трябва обаче да се засажда на сенчесто място.

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една общакошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на goldenplants.bg

Други продукти
Последно разгледани продукти
© 2015-2017. goldenplants.bg. All Rights Reserved