Маслина бонсай / Olea europaea bonsai /

Снимката е илюстративна - на снимката е показано как ще изглежда растението след положените необходими грижи!

  • КатегорияЕкзотични
  • Наземна частЕкзотични
  • Височина до-
  • Растеж-
  • Температура-
  • Слънце/сянкаСлънце
  • Цъфтеж-
  • ПоливанеПолива се умерено, при просъхване на почвата.

Маслина бонсай / Olea europaea bonsai /

Артикулен номер #2290
Стойност: 50.00 лв.
Спестявате: 25.00 лв.
25.00 лв.
Закупени: 7102
ОСТАВАТ: 14
Добавете в количката за 25.00 лв.
Ограничена оферта

ОСТАВА
Размер на растението в момента: около 20 см.
 
Маслиновите дървета станаха много популярни през последните години и отглеждането им на закрито е честа практика. Маслиновото дърво е изключително приспособимо растение и може да издържи на сурови условия. Обикновено, маслиновите дървета не се считат за вид бонсай. Но е възможно да се създаде бонзай от маслинови дървета и те изглеждат толкова зрелищно, както и хилядолетните.
 
От маслиново дърво наистина се получава прекрасен бонсай. Грижите, които изисква пък не са много по различни от тези за всички други видове бонсай. Те са плодни дръвчета и дори могат да произвеждат маслини.
 
Резитба: Всички бонсаи изискват резитба, но маслината се смята за малко деликатна подрязване. Когато маслиновата клонка е подрязана, новият растеж, който следва, може да бъде леко некрасив.
Затова, когато подрязвате маслинените бонсаи, прищипете пъпките, които са обърнати нагоре и надолу. Това поддържа хоризонтална симетрия на клончетата и увеличава разклоненията. Уверете се, че режете клоните, които започват да се изправят навътре. Не забравяйте, че прекалената резитба ще доведе до груб растеж. 
 
Почва: Маслиновите дървета са устойчиви и могат да се отглеждат в почвата, която не винаги е идеална. Било то твърде алкална или прекалено кисела. Но те се справят най-добре, когато се отглеждат в неутрална почва. Необходимо е почвата да има подходящ дренаж, но също така трябва да задържа вода. Най-вече за да се предотврати изсъхването на маслиновото дърво Бонсай. Опитайте се да използвате почвена смес, която съдържа 33% зърниста глина, 33% пясък, 33% торф.
 
Светлина: Маслините обикновено се отглеждат в топли климати с много слънчева светлина. Това се отнася и за маслиновите бонсаи. Затова е добре да бъдат поставени на място, където ще получават много слънце. Ако вашият бонсай е преживял зимата без много слънчева светлина, важно е да получат слънчева светлина през останалите сезони.
 
Поливане: Полива се умерено, при просъхване на почвата. През зимата е много важно да се пази от преполиване. В случай че все пак се налага да зимува в отоплявано помещение, растението ще се нуждае от повече вода, но винаги се придържайте към правилото, че е по-добре по-суха почва, отколкото преовлажняване. 
 
Подхранване: Подхранвайте вашето маслиново дърво с ниско азотен тор през целия вегетационен период, който е от пролетта до средата на есента. Веднъж на две седмици е напълно достатъчно.
 
Пресаждане: Маслиновото дръвче бонсай е добре да се пресажда се веднъж на 2-3 години. Най-добре през пролетта, тогава се подрязват леко и коренчетата.
 
 
Доставката е с куриер ЕКОНТ до офис или до ваш адрес. 

Сигурна опаковка преди изпращане ! 

Доставката е за сметка на клиента!

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една общакошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на goldenplants.bg

Други продукти
Последно разгледани продукти
© 2015-2022. goldenplants.bg. All Rights Reserved