Мога ли да поръчвам живи градински растения през зимата?

Природата е нещо прекрасно, необятно и интересно. Има безброй уникални растения, които радват очите ни, а още по важното е, че пречистват въздуха ни. Именно растенията са това, което дарява дните ни с красота, цвят и настроение. 
 
Важно е да знаете, че през различните сезони освен климатът се променят и те самите. През всеки период, заобикалящата ни среда търпи промени и това е напълно естествено и нормално. Държим това да остане изяснено, най-вече, когато правите поръчка за растение от онлайн магазин. Обикновено снимките поставени в сайтовете са илюстративни и показват растението в най-добрият му период. Този период обаче не винаги съответства с времето на поръчката Ви, така че когато получите растението оставате изненадани - понякога неприятно, че продукта не с вида на снимката от обявата. Това, пак повтаряме е нормално, защото растенията са живи - съответно пролетно време, всичко започва да разцъфва, когато настъпи неговия момент. Лятото пък растенията са в най-добрият си вид - зелени, красиви и в разцвета на силите си, обикновено тогава са направени и снимките им. Есента пожълтяват, окапват и се подготвят за своя зимен сън. Съответно зимата са голи и неугледни, чакащи отново да настъпи пролетта и да започнат да се връщат към естественият си вид. Ако просто се огледате наоколо, ще забележите как всяко диво растения в момента, освен ВЕЧНОЗЕЛЕНИТЕ, нямат листа и изглеждат сякаш сиви и безжизнени. Това е нормално, тъй като е зима и е студено, но по никакъв начин не означава, че на пролет няма отново да ги видите разцъфнали. 
 
Всеки сезон има специфичните промени при растенията, ето защо, пак повтаряме, когато си поръчвате растение от онлайн магазин трябва да вземете този факт под внимание.
 
Зимна доставка: Мога ли да поръчам и да засадя растението си? 
 
- ДА! Можете, но трябва да се съобразите с някои факти! 
 
Зимата доставка на растения, разбира се, има своите специфики. Трябва да вземете под внимание първо фактът, че не може да очаквате растенията Ви да изглеждат, както ги виждате на снимките в сайта. Снимките в сайта са за да видите как растението Ви ще изглежда при положените грижи. Второто важно нещо, което трябва да вземете под внимание е дали почвата навън е замръзнала. Ако не е замръзнала можете да засадите Вашите растения, а ако е замръзнала то тогава трябва да го съхраните на защитено от студ място. Това зависи много и от местоположението Ви, както и от климата на местността, която населявате. Всяко едно растение е различно. Някои са студоустойчиви, други не са. Вземайки под внимание тези факти, надяваме се, че ще сте по-доволни и информирани! Ние винаги ще се грижим да отговаряме на Вашите въпроси и да Ви насочваме в грижите, защото растенията, които продаваме са живот. Живот, за който се грижим от дълги години.
 
В заключение можем да кажем, когато си поръчате растение зимно време имайте търпение, грижете се правилно за него и напролет то ще Ви се отблагодари със своята красота! 
 

Simillar articles