Берберис Golden Ring / Berberis Golden Ring / - 10-15 см

Окапващо
Това е един от най- често използваните видове в сферата на ландшафтното проектиране и озеленяването на различни обекти от малки частни дворове и градини, до използването му в паркове, скверове и др. големи зелени прозтранства. Цветовете на това прекрасно растение са събрани в гроздове, ароматни са, дълги са до около 6 сантиметра, с жълта багра, разположени са на скъсени клонки.
 
Плодовете са продълговати ягоди, цвета на плодовете е червена. Бербериса цъфти от месец април до май, като продължителността на цъфтежа трае някъде около седмица и половина до две. Плодовете на този вид узряват към края на лятото или ранна есен септември месец.
 
У нас този вид е широко распространен и изключително често използван с високите си качества. Бербериса е едно много студоустойчиво растения, светлолюбив и сухоустойчив вид, невзискателен към условията на почвата. Киселия трън е вид, който не понася замърсяването на въздуха с газове и затова трябва да не се проектира и засажда на такива места. 
Този вид понася изключително добре подрязване, което ни дава възможност да го използваме за направа на живи плетове и оформянето му по желани и различни форми в двора и градината на дома ви. Силно ценен вид, заради декоративните си и други качества, цени се главно заради красивия си цъфтеж и плододаване, както и поради красивата му есенна багра на листата в различните нюанси на червеното, заради това че има изключителна невзискателност към почвените, екологичните и климатичните условия на градината в които е поставен да се развива, поради което се цени и се разбира широкото му използване в различните зелени пространства, паркове градини и дворове из цялата срана.
 
Използва се за единични и групови засаждания в парковете и градините ни, също така и в частните дворове и обществени сгради, много често се използва и за изграждане на живи плетове поради устойчивоста му за оформене чрез подрязване.

Берберис Golden Ring / Berberis Golden Ring / - 10-15 см

Артикулен номер #1277
Стойност: 12.00 лв.
Спестявате: 5.01 лв.
6.99 лв.
Закупени: 1768
ОСТАВАТ: 10
Добавете в количката за 6.99 лв.
Ограничена оферта

ОСТАВА
Листопаден храст
 
Достига височина до 1,5м и ширина до 1м.
 
Размер в момента: 10-15см.
 
Няма особени предпочитания към състава на почвата. Развива се еднакво добре на слънчеви и полусенчести изложения.
 
Студоустойчив
 
Гарантирано качество
 
Произведено в България
 
Снимката е илюстративна - на снимката е показано как ще изглежда растението след положените необходими грижи!
 
Доставката е с куриер ЕКОНТ до офис или до ваш адрес.
 
Сигурна опаковка преди изпращане 

Заплащате този продукт при доставка.

Доставката се извършва с куриерска фирма Еконт.

За да получите всички продукти с обща доставка, моля добавете всеки от тях в една общакошница.

Доставката е за сметка на клиента и се таксува според стандартните тарифи на куриерска фирма Еконт.

Срок за изпълнение на доставката - от 2 до 10 работни дни.

Всички други общи условия на goldenplants.bg

Други продукти
Последно разгледани продукти
© 2015-2022. goldenplants.bg. All Rights Reserved