Мушкато - Вашият личен извор на хубава енергия и здраве

5726 views
Още от древни времена мушкатото е сред най-предпочитаните стайни растения, а причините за това са много. На първо място не можем да не споменем красотата му - ярки, кичести цветове, които не могат да останат незабелязани. Но и куп полезни свойства, които буквално правят това цвете уникално! Почти всички любители на стайните растения имат мушкато на перваза на прозореца си и ние напълно ги разбираме. 
 
То е ценно, защото е източник на спокойна, благоприятна и комфортна атмосфера. Предпазва от негативна енергия, предотвратява появата на конфликти, клюки и нежелани гости на прага, а освен това има и успокояващ ефект. Ако го имате в къщата си, живущите в нея стават по-мили и по-любезни. Има и поверие, че това цвете допринася за финансовото благополучие и материалната стабилност, но не можем да гарантираме напълно. Можем само да Ви посъветваме да опитате и да се убедите сами във всяко едно негово качество!
 
 
Днес искаме да Ви запознаем с 9 от най-важните причини да отглеждате мушкато у дома!
 
Ето ги и тях:
1. Вдишвайки аромата на мушкатото, нервната система укрепва, а депресията отминава. Ако в някое помещение има геопатична зона, поставете там саксия с мушкато и по този начин ще неутрализирате вредните ѝ ефекти.
 
2. Подарете мушкато на жената, която харесвате. Ако го постави в стаята си, тя ще отговори на чувствата Ви.
 
 
3. Листата на растението съдържат етерично масло. Когато разтриете лист в ръцете си, течността ще остане по пръстите Ви. Маслото се отделя естествено под въздействието на слънчевата светлина през лятото. Така цветето се предпазва от сухота.
 
4. Мухите, молците и другите досадни насекоми се плашат от листата му. За да отървете домашните си любимци от паразити, трябва да ги изтриете старателно с етеричното масло, отделено от мушкато.
 
5. Мушкатото помага при настинки и главоболие. Как ли? Като пречиства въздуха и по този начин елиминира бактериите. Освен това създава бодрост, ако прекарате 10-15 мин. дневно, около него.
 
 
6. Регулиране на хормоналния обмен също е по силите на Вашето мушкато, тъй като до известна степен то е афродизиак. Обърнете внимание на това и включете към романтичната Ви вечеря няколко капки етерично масло от мушкато. После ще ни благодарите!
 
7. Хората, страдащи от хипертония, безсъние, заболявания на централната нервна система, заболявания на сърцето, стомаха и червата, е направо задължително да си набавят мушкато. Цветето помага също и при болен черен дроб, както и проблеми с жлъчния мехур. Като прикрепите лист към засегнатата област, можете да се избавите от зъбобол, болки в ушите и радикулит.

8. Страдащите от радикулит, трябва да приложат към долната част на гърба компрес от смлени листа. По подобен начин сместа се нанася върху ръката в областта, където се измерва пулса при високо кръвно налягане.
 
9. Отглеждането на мушкато на закрито, според билкарите, ще предотврати появата на тумори.
 
 
И ако тези лечебни свойства на мушкатото не Ви карат да го имате, здраве му кажи! 
 
В заключение можем да кажем само, че наличието на мушкато у дома е хубаво, от където и да бъде погледнато!
 

Simillar articles